Bardzo proste do wykonania :-)
Ciasto na babeczki wykonaĆam z tego samego przepisu co brownie fasolove (przepis tutaj) z tym, ĆŒe nie pominÄĆam suszone Ćliwki i migdaĆy. Ciasto przeĆoĆŒyĆam do foremki silikonowej do babeczek wyĆoĆŒonej papilotkami. PiekĆam w piekarniku ok 25 minut (temp 180 stopni)
MaĆe pudeĆeczko malin zblendowaĆam z 2 ĆyĆŒeczkami erytrolu. NastÄpnie w 3 ĆyĆŒkach gorÄ
cej wody rozpuĆciĆam 2 ĆyĆŒeczki ĆŒelatyny. DodaĆam ĆŒelatynÄ do malin, dokĆadnie wymieszaĆam i wstawiĆam do lodĂłwki do czasu aĆŒ muffiny wystygĆy.
Gdy muffinki wystygnÄ
nadziewany je malinami przy pomocy specjalnej "strzykawy" do nadziewania. Nadmiar musu, ktĂłry wyleje siÄ z babeczek uĆŒyĆam jako "kleju" do zamocowania dekoracji (w tym przypadku: kawaĆki truskawki)
Ciasto
Nadzienie
SkĆadniki:
ĆŒelatyna
maliny
erytrol
PrzeĆlij komentarz